Gülcan Kış: Türkiye’de Borç Krizi Büyüyor

SİYASET/POLİTİKA (HABER MERKEZİ ) - | 12.11.2025 - 12:03, Güncelleme: 12.11.2025 - 12:03 930 kez okundu.
 

Gülcan Kış: Türkiye’de Borç Krizi Büyüyor

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de milyonlarca yurttaşın borç yükünü eleştirerek, ekonomi yönetiminde “yerli beceriksizlik” vurgusu yaptı
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de vatandaşların borç yükünün rekor kırdığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in küresel belirsizlik açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi. Kış, ekonomideki sorunların iç yönetimden kaynaklandığını vurguladı. Borç Yükü Rekor Kırdı Gülcan Kış, son bir yılda bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 5,7 trilyon lirayı aştığını, 533 milyar liralık batık kredi bulunduğunu ve 24 milyon 912 bin icra dosyasının adalet saraylarını doldurduğunu belirtti. “Bu ülkenin 9 milyon yurttaşı sadece 10 ayda icra kapısına düştü” dedi. Reform Eleştirisi Bakan Şimşek’in “reform” açıklamalarına tepki gösteren Kış, “Halkın pazara çıkamadığı, evine ekmek götüremediği bir ülkede dış şok değil, içerideki beceriksizlik ekonomiyi çökertiyor” ifadelerini kullandı. Reformun halkın cebinden umut çaldığını savundu. Küresel Belirsizlikten Yerli Beceriksizliğe CHP’li vekil, sıkça tekrarlanan küresel belirsizlik bahanesini eleştirerek, Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi yönetimindeki yetersizlik olduğunu söyledi. “Ne üretim kaldı, ne adaletli vergi sistemi, ne gelir güvencesi” dedi. Gelir Adaleti ve Sosyal Etki Gülcan Kış, ekonomik çöküşün sosyal çöküşe dönüştüğünü ifade ederek, “Bir yanda sarayın ışıkları hiç sönmüyor, diğer yanda vatandaş mum ışığında borç hesaplıyor” yorumunu yaptı. Borcun ve yoksulluğun sadece ekonomik değil, insani bir kriz olduğunu vurguladı. Çözüm Halkta Kış, “Bu tabloyu yaratan iktidar değil, düzeltecek olan halktır. Milyonlarca emekçi için siyaset yapan bizler, borç düzeninin son bulması için mücadele edeceğiz” dedi.
CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de milyonlarca yurttaşın borç yükünü eleştirerek, ekonomi yönetiminde “yerli beceriksizlik” vurgusu yaptı

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye’de vatandaşların borç yükünün rekor kırdığını belirterek, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in küresel belirsizlik açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi. Kış, ekonomideki sorunların iç yönetimden kaynaklandığını vurguladı.


Borç Yükü Rekor Kırdı

Gülcan Kış, son bir yılda bireysel kredi ve kredi kartı borçlarının 5,7 trilyon lirayı aştığını, 533 milyar liralık batık kredi bulunduğunu ve 24 milyon 912 bin icra dosyasının adalet saraylarını doldurduğunu belirtti. “Bu ülkenin 9 milyon yurttaşı sadece 10 ayda icra kapısına düştü” dedi.

Reform Eleştirisi

Bakan Şimşek’in “reform” açıklamalarına tepki gösteren Kış, “Halkın pazara çıkamadığı, evine ekmek götüremediği bir ülkede dış şok değil, içerideki beceriksizlik ekonomiyi çökertiyor” ifadelerini kullandı. Reformun halkın cebinden umut çaldığını savundu.

Küresel Belirsizlikten Yerli Beceriksizliğe

CHP’li vekil, sıkça tekrarlanan küresel belirsizlik bahanesini eleştirerek, Türkiye’nin en büyük sorununun ekonomi yönetimindeki yetersizlik olduğunu söyledi. “Ne üretim kaldı, ne adaletli vergi sistemi, ne gelir güvencesi” dedi.

Gelir Adaleti ve Sosyal Etki

Gülcan Kış, ekonomik çöküşün sosyal çöküşe dönüştüğünü ifade ederek, “Bir yanda sarayın ışıkları hiç sönmüyor, diğer yanda vatandaş mum ışığında borç hesaplıyor” yorumunu yaptı. Borcun ve yoksulluğun sadece ekonomik değil, insani bir kriz olduğunu vurguladı.

Çözüm Halkta

Kış, “Bu tabloyu yaratan iktidar değil, düzeltecek olan halktır. Milyonlarca emekçi için siyaset yapan bizler, borç düzeninin son bulması için mücadele edeceğiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.