Aydın Pamuk Kooperatifi GES’i hizmete açtı

FİNANS/EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.09.2025 - 20:04, Güncelleme: 25.09.2025 - 21:18 19 kez okundu.
 

Aydın Pamuk Kooperatifi GES’i hizmete açtı

S.S. 46 No’lu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 35 milyon TL yatırım bedelli Güneş Enerjisi Sistemi’ni açtı.
Aydın Efeler'de faaliyet gösteren S.S. 46 No'lu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, depolarının çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Sistemi (GES)'in açılışını gerçekleştirdi. 35 milyon TL yatırım bedelli proje, hem çevreci enerji üretimi hem de elektrik maliyetlerini sıfıra indirme hedefi taşıyor. Aydın Efeler'de faaliyet gösteren S.S. 46 No'lu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, depolarının çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Sistemi (GES)'in açılışını gerçekleştirdi. 35 milyon TL yatırım bedelli proje, hem çevreci enerji üretimi hem de elektrik maliyetlerini sıfıra indirme hedefi taşıyor. GES Projesinin Detayları Kooperatifin 7 bin 266 metrekarelik depoları üzerine kurulan GES'te, 3 bin 306 güneş paneli bulunuyor. Sistem, saatte 1.200 kilovat enerji üretim kapasitesine sahip. Projenin toplam maliyeti 35 milyon TL olarak kaydedilirken, bu tutarın 21 milyon TL'si kooperatifin kendi kaynaklarından, 14 milyon TL'si ise devlet desteği ile sağlandı. Devlet desteği sıfır faizli kredi şeklinde tahsis edildi; ilk 18 ay geri ödemesiz, sonraki 4'er aylık dönemlerle iki yıl içinde ödemesi tamamlanacak. GES'in finansal hedefleri neler? Yıllık gelir: 3 milyon 500 bin TL Yıllık gider: 3 milyon 300 bin TL Amorti süresi: 7 yıl Projenin tamamlanmasıyla Çırçır fabrikasında kullanılan elektrik maliyetinin 0 TL'ye düşmesi ve kooperatif ortaklarına ciddi kazanım sağlaması hedefleniyor. Kooperatif Başkanı Tolga Önal'ın Açıklamaları Kooperatif Başkanı Tolga Önal, GES'in teknik ve çevresel detaylarını paylaştı: Panel gücü: 1.544,23 kilovat Kablo uzunluğu: 98 km Muhtemel yangınlara karşı güvenlik önlemleri alındı Kooperatif bünyesinde ayrıca elektrikli araç şarj istasyonu kurulması planlanıyor Önal, GES projesinin hem kooperatifin maliyetlerini düşüreceğini hem de enerji üretiminde çevreci bir adım olduğunu vurguladı. Açılış Töreni ve Etkinlikler GES'in açılışı, kooperatif protokolü tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetlilere keşkek ikramı sunuldu ve projeye dair kısa bilgilendirmeler yapıldı.
S.S. 46 No’lu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, 35 milyon TL yatırım bedelli Güneş Enerjisi Sistemi’ni açtı.

Aydın Efeler'de faaliyet gösteren S.S. 46 No'lu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, depolarının çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Sistemi (GES)'in açılışını gerçekleştirdi. 35 milyon TL yatırım bedelli proje, hem çevreci enerji üretimi hem de elektrik maliyetlerini sıfıra indirme hedefi taşıyor.

Aydın Efeler'de faaliyet gösteren S.S. 46 No'lu Aydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, depolarının çatısına kurduğu Güneş Enerjisi Sistemi (GES)'in açılışını gerçekleştirdi. 35 milyon TL yatırım bedelli proje, hem çevreci enerji üretimi hem de elektrik maliyetlerini sıfıra indirme hedefi taşıyor.

GES Projesinin Detayları

Kooperatifin 7 bin 266 metrekarelik depoları üzerine kurulan GES'te, 3 bin 306 güneş paneli bulunuyor. Sistem, saatte 1.200 kilovat enerji üretim kapasitesine sahip.

Projenin toplam maliyeti 35 milyon TL olarak kaydedilirken, bu tutarın 21 milyon TL'si kooperatifin kendi kaynaklarından, 14 milyon TL'si ise devlet desteği ile sağlandı. Devlet desteği sıfır faizli kredi şeklinde tahsis edildi; ilk 18 ay geri ödemesiz, sonraki 4'er aylık dönemlerle iki yıl içinde ödemesi tamamlanacak.

GES'in finansal hedefleri neler?

Yıllık gelir: 3 milyon 500 bin TL

Yıllık gider: 3 milyon 300 bin TL

Amorti süresi: 7 yıl Projenin tamamlanmasıyla Çırçır fabrikasında kullanılan elektrik maliyetinin 0 TL'ye düşmesi ve kooperatif ortaklarına ciddi kazanım sağlaması hedefleniyor.

Kooperatif Başkanı Tolga Önal'ın Açıklamaları

Kooperatif Başkanı Tolga Önal, GES'in teknik ve çevresel detaylarını paylaştı:

Panel gücü: 1.544,23 kilovat

Kablo uzunluğu: 98 km

Muhtemel yangınlara karşı güvenlik önlemleri alındı

Kooperatif bünyesinde ayrıca elektrikli araç şarj istasyonu kurulması planlanıyor

Önal, GES projesinin hem kooperatifin maliyetlerini düşüreceğini hem de enerji üretiminde çevreci bir adım olduğunu vurguladı.

Açılış Töreni ve Etkinlikler

GES'in açılışı, kooperatif protokolü tarafından gerçekleştirildi. Açılışın ardından davetlilere keşkek ikramı sunuldu ve projeye dair kısa bilgilendirmeler yapıldı.

Aydın HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.