Aliağa’da zeytin hasadı başladı, güvenlik önlemleri artırıldı
Aliağa’da zeytin hasadı başladı, güvenlik önlemleri artırıldı
Aliağa’da 48 bin dekarlık zeytin üretim alanında hasat dönemi açıldı. Hırsızlık riskine karşı emniyet ve jandarma önlemleri artırıldı
Aliağa’da 48 bin dekarlık zeytin üretim alanında hasat başladı. Üreticilerin emeklerini korumak için emniyet ve jandarma ekipleri sahada görev alıyor.
Zeytin Hasadı Başladı
Sanayisiyle olduğu kadar tarım ve hayvancılığıyla da ülke ekonomisine katkı sağlayan Aliağa’da hasat dönemi açıldı. İlçede toplam 82 bin dekar tarımsal arazinin 48 bin dekarlık kısmında zeytin üretimi gerçekleştiriliyor.
Güvenlik Önlemleri Artırıldı
Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, üreticilerin emeklerinin korunması için emniyet ve jandarma ekiplerinin sahada aktif görev yaptığını belirtti. Kaymakam Güney, “Zeytin üretimi ilçemizin ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı. Hasat döneminde güvenlik güçlerimiz tüm tedbirleri aldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimiz de üreticilerimizi bilgilendirmeye devam ediyor. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum” dedi.
Aliağa’da Zeytin ve Kültür
Aliağa’da her yıl binlerce ton zeytin üretiliyor. Bölgedeki üreticiler, hem sanayi hem de tarım dengesinin korunmasının önemine vurgu yapıyor. Zeytin, ilçenin hem ekonomisinde hem de kültüründe köklü bir yere sahip.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.
