Ege Üniversitesi’nin 70. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, Hava Eğitim Komutanlığı Bandosu tarafından düzenlenen “Bando Konseri”, Atatürk Kültür Merkezinde müzikseverlerle buluştu. Orkestra şefliğini Yüzbaşı Mehmet Artunç’un üstlendiği konser, öğrencilerden akademisyenlere kadar geniş bir katılımla gerçekleşti.
Klasikten moderne uzanan geniş repertuvar
Konserde Harold L. Walters'ın “Instant Concert”, Nevit Kodallı'nın “Telli Turna” ve Carl Lee Perkins’in efsaneleşmiş “Blue Suede Shoes” eseri başta olmak üzere geniş bir müzik yelpazesi sunuldu. Konser boyunca hem klasik hem de popüler müzik türlerinden seçmelerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatıldı.
Sezen Aksu’dan Melisa Özdemir’e güçlü solistler sahnede
Konserde solist olarak sahne alan isimler arasında Sezen Aksu, Melisa Özdemir ve Aybüke Bağcı yer aldı. Performanslarıyla büyük beğeni toplayan solistler, izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Orkestrada Konzertmeister (Başkemancı) olarak görev yapan Muharrem Cimin de yetkin performansıyla dikkat çekti.
Üniversite yönetiminden tam destek
Etkinliğe katılan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, konser sonunda sahneye çıkarak Hava Eğitim Komutanlığı Bando Komutanı Yüzbaşı Mehmet Artunç’a teşekkür belgesi takdim etti. Ersan, “Sanatın ve müziğin birleştirici gücüne her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Üniversite olarak bu tür etkinlikleri desteklemeye devam edeceğiz,” dedi.