Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Sümer Mahallesi'nde, mobilya ve fuar stantları üretimi yapılan bir imalathanede çıkan yangının kundaklama sonucu meydana geldiği tespit edildi. Olayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında iş yeri sahibinin komşusu ve doktor arkadaşı gözaltına alındı. Güvenlik kameraları, zanlıların olay yerine gelişi ve kaçış anlarını net şekilde kaydetti.
Olay anı kameralara yansıdı
Plakası sökülmüş lüks araçla olay yerine gelen kar maskeli şüpheli, bagajdan çıkardığı benzin bidonuyla imalathaneye girerek yangını başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarında şüphelinin sekerek yürüdüğü ve ardından koşarak olay yerinden uzaklaştığı görüldü.
7 milyon liralık zarara yol açan yangın sonrası, araçta bulunan kişilerden iş yeri sahibinin komşusu A.K. ve kamu hastanesinde görevli doktor H.T.H. gözaltına alındı. Şüpheliler, olay gecesi türbe ziyareti yaptıklarını savundu. Doktor H.T.H. adli kontrolle serbest bırakılırken, komşu A.K. tutuklandı.
"Türbe ziyaretindeydik" savunması
Şüphelilerden H.T.H., olay günü türbe ziyareti yaptıklarını ve aracı komşusu A.K.'nin kullandığını belirtti. Yangın haberini aldıktan sonra arkadaşının çocuklarına baktığını ve olayla ilgisinin olmadığını söyledi. Mahkeme, hakkında adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı kararı verdi.
Komşu A.K.: "Yangına sebep olmam olağan akışa aykırı"
A.K. ise, iş yerinin hemen yanındaki yapı olması nedeniyle yangını çıkarmasının mantıksız olduğunu öne sürdü. Aralarında ticari anlaşmazlık bulunduğunu doğrulayan A.K., sahur yapmak üzere eve döndüklerini ve yangın haberini aldıktan sonra olay yerine gittiklerini ifade etti. A.K., kuvvetli suç şüphesi gerekçesiyle tutuklandı.
İş yeri sahibi: "Davayı kazandık, sonrası kundaklama"
İmalathane sahibi Tolga Kaplan, komşusuyla aralarında borç ilişkisi bulunduğunu ve borcun ödenmesine rağmen davalık olduklarını belirtti. Mahkemeyi kazanmalarının ardından iş yerinin kundaklandığını söyleyen Kaplan, "Bu kişilerin ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Kundaklama sonrası işletmede üretim durdu.
İmalathane sahibinin açıklamasının tamamı şöyle;
İmalathanedeki tüm malzemelerin yanması nedeniyle üretim yapamaz hale geldiklerini kaydeden işletme sahibi Tolga Kaplan, "5 Mart 2025 günü iş yerimizde yangın meydana geldi. Çıkan yangının yapılan incelemelerde kundaklama olduğu ortaya çıktı. İtfaiye tutanağı kundaklama olarak tutulduğu için polis ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Kundaklamayı yapan kişiler, kundaklamadan önce iş yerimizin elektriğini keserek güvenlik kameralarımızı devre dışı bıraktıkları için olay anının hiç görüntüsü bizde yoktu. Polis ekiplerinin çevre kameralarda yaptığı incelemeler sonucunda yapan kişiler bulundu. İş yerimizi kundaklayan kişilerin iş yeri komşularımız olduğu ortaya çıktı. Komşumuzla bir ticaretimiz olmuştu ve bu sebeple ona bir borcumuz vardı. Biz düzenli olarak ödeme yaptığımız halde bizim ona olan borç bakiyemiz hiç bitmiyordu. Bizi bu borç yüzünden icraya vermişti ve davayı bizim kazanmamız sebebiyle yaptığını düşünüyoruz. Çevredeki güvenlik kameralarında beyaz bir otomobille tabakhane bölgesine gelerek oradan kar maskesiyle arabanın bagajından aldıkları benzin bidonu ile buraya gelişleri gidişleri görülüyor. Bunu yapan kişilerin ağır bir ceza almalarını istiyorum. Bugün bunu yapanlar, yarın bizim canımıza da zarar verebilir. Adalete inancımız sonsuz. Kundaklamada yaklaşık 7 milyon TL'ye yakın bir zararımız var. Kendimize ait depo olarak kullandığımız yapı yandı, yok oldu" diye konuştu.
Polis soruşturması sürüyor
Polis ekipleri, olayla ilgili başlattıkları geniş çaplı soruşturmayı sürdürüyor. Kundaklamayı gerçekleştirdiği düşünülen kar maskeli şüphelinin kimliğinin tespiti için çalışmalar devam ediyor.