CHP'nin 4-5 Kasım 2023 tarihlerinde düzenlediği 38. Olağan Kurultayı'nda usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında "oylamaya hile karıştırma" suçlamasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede 12 şüpheli hakkında hapis talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'na dair ciddi usulsüzlük iddiaları yer aldı. İddianamede, Cemil Tugay, Ekrem İmamoğlu ve Özgür Çelik gibi partinin önde gelen isimlerinin yanı sıra 9 partili daha "oylamaya hile karıştırmak"la suçlandı.

Söz konusu 12 şüpheli için Siyasi Partiler Kanunu'nun 112. maddesi kapsamında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis ve siyasi yasak talep edildi.

Kılıçdaroğlu mağdur, İmamoğlu müdafii

İddianamede, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu mağdur, Ekrem İmamoğlu müdafii, eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise müşteki olarak yer aldı.

Delegelere para ve mevki vaadi iddiası

İddianameye göre, sanıkların bazı delegelere para verdiği, bazılarına ise belediye başkanlığı veya belediye meclis üyeliği teklif ettiği öne sürüldü. Ayrıca bazı delege yakınlarının CHP'li belediyeler veya bağlı iştiraklerde işe yerleştirildiği iddia edildi.

1,35 milyon vatandaşa engelli ve yaşlı aylığı ödemesi yapıldı
1,35 milyon vatandaşa engelli ve yaşlı aylığı ödemesi yapıldı
İçeriği Görüntüle

Kurultay iptali için dava açılmıştı

CHP'nin Kasım 2023'teki kurultayının ardından Lütfü Savaş ve bazı delegeler, sürecin iptali için mahkemeye başvurmuştu. Tüm iptal başvuruları Ankara 42. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde birleştirildi. Hukuki sürecin sonucu merakla bekleniyor.

Kaynak: NTV HABER