Başkan Cemil Tugay, Kadifekale Şehitliği'nde Çanakkale Şehitlerini Andı

GÜNDEM/GÜNCEL 18.03.2025 - 13:02, Güncelleme: 18.03.2025 - 18:59 1027+ kez okundu.
 

Başkan Cemil Tugay, Kadifekale Şehitliği'nde Çanakkale Şehitlerini Andı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 110. yılı dolayısıyla Kadifekale Şehitliği'nde düzenlenen törene katılarak şehitler için dua etti.
Haber ege: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110'uncu yılı dolayısıyla Kadifekale Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine katıldı. Törene İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, şehit ve gazi dernekleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Şehitler için düzenlenen tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından askeri birlikler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu törende, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Recep Doğru, vatan topraklarının şehitlerin fedakârlıklarıyla kazanıldığını vurgulayan bir konuşma yaptı. Buca 85. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Ela Ecem Fındıkoğlu’nun “Çanakkale” adlı şiiriyle duygusal anlar yaşanırken, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban şehitlik defterini imzaladı. Ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu ve tüm şehitler için dualar edildi. Törenin sonunda protokol üyeleri ve katılımcılar, şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua ederken, şehit yakınları ve gazilerle de yakından ilgilendi. Başkan Cemil Tugay, şehit yakınlarıyla yaptığı sohbet sırasında, Çanakkale Zaferi’nin vatan sevgisi ve fedakârlığın en büyük örneklerinden biri olduğunu belirterek, “Bugün, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak ve gelecek nesillere bu ruhu aktarmak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Çanakkale ruhu, bu topraklarda sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 110. yılı dolayısıyla Kadifekale Şehitliği'nde düzenlenen törene katılarak şehitler için dua etti.

Haber ege:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110'uncu yılı dolayısıyla Kadifekale Şehitliği’nde düzenlenen anma törenine katıldı. Törene İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert, şehit ve gazi dernekleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Şehitler için düzenlenen tören, anıta çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından askeri birlikler tarafından saygı atışı gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunduğu törende, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Recep Doğru, vatan topraklarının şehitlerin fedakârlıklarıyla kazanıldığını vurgulayan bir konuşma yaptı.

Buca 85. Yıl Anadolu Lisesi öğrencisi Ela Ecem Fındıkoğlu’nun “Çanakkale” adlı şiiriyle duygusal anlar yaşanırken, İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban şehitlik defterini imzaladı. Ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu ve tüm şehitler için dualar edildi.

Törenin sonunda protokol üyeleri ve katılımcılar, şehit kabirlerini ziyaret ederek çiçek bıraktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehit mezarlarına karanfil bırakıp dua ederken, şehit yakınları ve gazilerle de yakından ilgilendi.

Başkan Cemil Tugay, şehit yakınlarıyla yaptığı sohbet sırasında, Çanakkale Zaferi’nin vatan sevgisi ve fedakârlığın en büyük örneklerinden biri olduğunu belirterek, “Bugün, şehitlerimizin aziz hatıralarına sahip çıkmak ve gelecek nesillere bu ruhu aktarmak hepimizin en büyük sorumluluğudur. Çanakkale ruhu, bu topraklarda sonsuza dek yaşayacaktır” dedi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberege.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.