Geçtiğimiz sezon Süper Lig'e veda eden Ankaragücü için kabus devam ediyor. Trendyol 1. Lig’in 38. haftasında sahasında Amed SK'yı 2-0 mağlup etmesine rağmen, ikili averaj dezavantajı nedeniyle lige veda etti. Üç takımın 48 puanda tamamladığı sezonda, Başkent temsilcisi averajla alt lige düştü.
Ankaragücü, 45+2. dakikada Dalcio ve 78. dakikada Miraç Şimşek’in golleriyle sahadan galip ayrıldı. 56. dakikada Görkem Cihan’ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı-lacivertliler, galibiyete rağmen Pendikspor ve Manisa FK’nın gerisinde kaldı. Manisa FK, Ümraniyespor’u deplasmanda 1-0 yenerken, Pendikspor Bandırmaspor’a 2-1 mağlup oldu. Ancak her iki takım da averajla ligde kalmayı başardı.
Ankaragücü böylece 2016-2017 sezonunda mücadele ettiği 2. Lig’e 2024-2025 sezonunda yeniden dönmüş olacak. Öte yandan play-off bileti peşindeki Amed SK da 57 puanla hedefinin uzağında kaldı.