Uşak’ta Ahilik Haftası Coşkusu: Yılın Ahisi Seçildi
Uşak’ta 22-28 Eylül Ahilik Haftası etkinlikleri coşkuyla kutlandı. Yöresel Ürünler Çarşısı’nda düzenlenen programda konuşmalar, ödül töreni ve konserler yer aldı.
Protokolün Katılımıyla BaşladıSaygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Uşak Valisi Naci Aktaş, AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkanı Özkan Yalım, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Özgür Kılıç, İl Emniyet Müdürü Taner Çiftçi, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Atalay Savaş ve çok sayıda davetli katıldı.
“Ahilik Değerleri Yaşatılmalı”Programda konuşan Vali Aktaş, ahiliğin üretim, helal kazanç ve paylaşma kültürünü Anadolu’ya kazandırdığını vurguladı:
“Ahilik sayesinde toplumumuz, üretmenin kutsallığını, helal kazancın değerini, paylaşmanın erdemini ve ahlaklı ticaretin bereketini öğrenmiştir. Bugün ülkemizin kalkınması bu değerlerin yaşatılmasıyla mümkün olacaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından yılın Ahisi seçilen 50 yıllık saat ustası Ali Yılmaz’a cübbesi Vali Naci Aktaş tarafından giydirildi. Yılın kalfası unvanı Ensar Yılmaz’a, yılın çırağı unvanı ise Hasan Emir Akkuş’a verildi.
Halk Oyunları ve Konserle Sona ErdiÖdül töreninin ardından halk oyunları gösterisi sahnelendi, Kent Orkestrası konser verdi. Program, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi.
Peki Bundan Sonra Ne Olacak?Esnaf ve Sanatkârlar Odası yetkilileri, ahilik kültürünü yaşatmaya yönelik etkinliklerin yıl boyunca devam edeceğini belirtti.