Uşak Üniversitesi “İlk Ders Gazze” ile Yeni Eğitim Yılını Açtı

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) talimatı doğrultusunda Uşak Üniversitesi, yeni eğitim-öğretim yılının açılış derslerinde Gazze’de yaşanan insanlık dışı saldırılara dikkat çekti.

YÖK’ün Tavsiyesi ve Yazısı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelere gönderdiği yazıda, İsrail’in iki yıldır Gazze’de çoğunluğunu bebekler, kadınlar ve yaşlıların oluşturduğu sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamın insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini belirtti. Yazıda, açılış derslerinde bu konunun gündeme alınmasının insani ve vicdani bir görev olduğu vurgulandı.

Uşak Üniversitesi’nin Açılış Dersleri

Uşak Üniversitesi, farklı fakültelerde düzenlenen açılış derslerinde “İlk Ders Gazze” uygulamasıyla öğrencileri Gazze’de yaşananlara dair bilgilendirdi ve farkındalık oluşturdu. Üniversite, Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılara karşı duyarlılığını sürdürüyor.

Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’tan Açıklama

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Gazze’de yaşananları bir insanlık suçu olarak nitelendirdi:
“Gazze, tüm insanlığın gözleri önünde yok ediliyor. Bu soykırımın bir an önce durdurulması gerekiyor. Biz, Uşak Üniversitesi olarak ilk günden itibaren Filistin halkının yanında olduk. Onların sesi olmak için basın açıklamaları, konferanslar, boykotlar ve yürüyüşler düzenledik. ‘İlk Ders Gazze’ uygulaması da bu çabamızın bir parçasıdır. Gazze meselesi hepimizin meselesidir. Bu konuyu diri tutmak ve çözüm için çalışmak hepimizin sorumluluğudur” dedi.

Gelecek Süreçte Etkinlikler

Uşak Üniversitesi, önümüzdeki süreçte de Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermeye devam edecek. Üniversite, çeşitli etkinlikler düzenleyerek farkındalık oluşturmayı ve öğrencileri bilinçlendirmeyi sürdürecek.