Uğur Mumcu Karabağlar’da 33. Yılında Anılacak
Karabağlar Belediyesi, araştırmacı gazeteciliğin simge ismi Uğur Mumcu’yu, hain bir saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin 33. yılında, adını taşıyan parkta düzenlenecek etkinliklerle anacak.
Anma Programı 24 Ocak’ta BaşlıyorUğur Mumcu Anma Programı, 24 Ocak Cumartesi günü saat 12.30’da, 100. Yıl Uğur Mumcu Parkı Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.
Program kapsamında Karabağlar Belediyesi Personel Tiyatrosu tarafından “Bugün Ne Yazsam?” ve “Sesleniş” adlı gösteriler sahnelenecek. Ardından “Uğur Mumcu’ya Aydınlık Türküler, Umutlu Şiirlerle Sesleniş” başlıklı müzikal dinleti sunulacak. Etkinlik, Uğur Mumcu Anıtı önüne karanfil bırakılmasıyla tamamlanacak.
Uğur Mumcu Vakfı katkılarıyla hazırlanan “Devrim ve Demokrasi Şehitleri Fotoğraf Sergisi”, 26–31 Ocak tarihleri arasında Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası giriş katında ziyaret edilebilecek.
Başkan Kınay’dan Anlamlı MesajKarabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, Uğur Mumcu’yu yalnızca bir gazeteci değil, karanlığa karşı kalemiyle direnen bir aydın olarak tanımladı:
“Uğur Mumcu, susmanın değil konuşmanın, boyun eğmenin değil direnmenin tarafında durdu. Onun kalemi susturulamadı, mirası yok edilemedi. Bugün onu anarken bir yas değil, bir hatırlatma yapıyoruz. Gerçekleri savunma sorumluluğunu büyütüyoruz.”
Başkan Kınay, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu ülke çağdaş, laik, demokratik ve aydınlık yüzünü büyüterek ayakta kalacak. Uğur Mumcu’nun adı bir anma günü değil, bir duruşun adıdır. 24 Ocak’ta Uğur Mumcu Parkı’nda, anıtı önünde hep birlikte olacağız.”