Siteler Mahallesi muhtarlığında ceza yığını
Muğla’nın Marmaris ilçesinde sürücülere kesilen trafik cezalarının büyük kısmı muhtarlıklarda birikiyor. Siteler Mahallesi Muhtarı Gülizar Pekpak, vatandaşları hem kurallara uymaları hem de can güvenliklerini korumaları konusunda uyardı.
Cezaların muhtarlıklara yığılması
Marmaris’te özellikle Siteler Mahallesi Muhtarlığı’nda trafik cezaları zarflar halinde üst üste yığıldı. Mahalle muhtarı Gülizar Pekpak, ekonomik sıkıntı yaşayan vatandaşların cezalarla ek yük altına girmemesi için kurallara uymaları gerektiğini vurguladı.
Muhtarın uyarılarıPekpak, özellikle motosiklet kullanan gençlere kask takmanın hayati önem taşıdığını belirterek, “Bu sadece ceza meselesi değil, can güvenliği için öncelikli” dedi. Muhtar, muhtarlığa ceza ödemek için gelen vatandaşlara da düzenli olarak kurallara uymanın önemini hatırlatıyor.
Trafik denetimleriEmniyet ve Jandarma trafik ekipleri Marmaris’in yoğun bölgelerinde hız, kask ve emniyet kemeri denetimlerini sürdürüyor. Yetkililer, kurallara uymanın hem sürücülerin hem de diğer vatandaşların güvenliği için kritik olduğunu ifade etti.