Şile Belediyesi’ne ikinci dalga operasyon: 22 gözaltı
İstanbul’da CHP’li Şile Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet ve ihale soruşturması kapsamında ikinci dalga operasyon düzenlendi. Operasyonda 22 şüpheli gözaltına alındı.
Soruşturma çok sayıda suçu kapsıyorİstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma; “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “irtikap”, “rüşvet” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarını kapsıyor.
Savcılık tarafından yürütülen soruşturmanın, suç örgütünün deşifre edilmesine yönelik olarak genişletilerek sürdürüldüğü bildirildi.
HTS ve MASAK raporları incelendiSoruşturma kapsamında yapılan çalışmalarda, şüphelilere ait HTS kayıtları ile MASAK raporlarında yer alan hesap hareketleri incelendi. Yapılan analizler sonucunda, 22 şüphelinin daha soruşturmaya konu suçlarla bağlantılı olduğu tespit edildi.
Başsavcılık tarafından haklarında gözaltı kararı verilen şüpheliler, düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakalanarak gözaltına alındı.
Belediye başkanı daha önce tutuklanmıştıSoruşturmanın ilk aşamasında, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın da aralarında bulunduğu 6 şüpheli 10 Temmuz’da gözaltına alınmıştı.
Savcılık tarafından tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilen Belediye Başkanı Kabadayı ile Oğuz Kaçmaz, Tuncay Tolga Özçakmak, Ali Şafak ve Evren Buçhan tutuklanmıştı. Şüphelilerden Aslı Kotan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Soruşturma sürüyorŞile Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmanın, gözaltına alınan şüphelilerin işlemlerinin ardından yeni gelişmelere sahne olabileceği belirtiliyor.