Servisçilerin Efsane Başkanı Sahaya İndi
İzmir Servisçiler Odası’nın eski başkanı ve İzmir Servisçiler Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Basri Bostancı, üyelerin yoğun talebi üzerine yeniden başkanlığa aday olduğunu duyurdu. Bostancı, mevcut yönetimi eleştirerek odanın eski saygın günlerine döndürülmesi gerektiğini vurguladı.
Bostancı’dan Sert EleştirilerBostancı, mevcut yönetimin devraldığı mirası koruyamadığını belirterek, “Odamız bir zamanlar Türkiye’nin yıldızıydı. Bizim dönemimizde hayata geçirilen projeler, ülke genelinde örnek gösteriliyordu” dedi.
Beş katlı modern hizmet binası kazandırıldı.
Esnaf Kredi Kooperatifi kurularak üyeler nefes aldı.
Türkiye’de servisçiliği sektör haline getiren tahdidi hayata geçirdi.
Bostancı, son dört yılda bu kazanımların üzerine tek bir çivi bile çakılmadığını ifade etti.
Üyelere Hizmet Vurgusu“Üyelerimiz hizmet alamıyor, odasına ulaşamıyor. Yönetim kendi iç çekişmelerinden başını kaldıramıyor. Evlatlarımızın, vatandaşlarımızın, emekçilerin canları bizlere emanet. Benim üyem işini en iyi şekilde yapıyor ama hakkı yeniliyor” diye konuştu.
Bostancı, odayı disiplinli, saygın ve etkili bir kurum haline getirme hedefini açıkladı: “Hesap soran, hakkını arayan, üyeye hizmet eden bir yönetim kuracağız.”
Korsan Servise Geçit YokEski başkan, korsan taşımacılıkla ilgili tavrını netleştirdi:
“Bizim dönemimizde korsan servis neredeyse bitmişti. Bugün tekrar cirit atıyor. Korsanlara asla göz açtırmayız.”
Bostancı, S plakanın korunmasının temel ilke olduğunu vurguladı:
“S plakalar kutsaldır. İş güvencemiz, geleceğimiz, çocuklarımıza bırakacağımız mirastır. Türkiye’de servis taşımacılığını sektör haline getirdik. Yapacaklarımız, yaptıklarımızın teminatıdır.”
Bostancı, odanın eski şaşaalı günlerine geri döndürülmesi için kolları yeniden sıvadığını belirtti.