Özgür Özel dahil 12 vekile dokunulmazlık dosyası TBMM’ye sunuldu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de aralarında bulunduğu 12 milletvekili hakkında hazırlanan 18 dokunulmazlık dosyası Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunuldu. Dosyalar, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’da incelenecek.
Fezlekeler TBMM’ye Ulaştı
Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan dokunulmazlık fezlekeleri, Meclis Başkanlığına teslim edildi. Bu adım, milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması sürecinin resmileşmesi anlamına geliyor.
Karma Komisyon’a Sevk EdilecekHazırlanan dosyalar, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon’a sevk edilecek. Komisyon, fezlekeleri değerlendirerek TBMM Genel Kurulu’na sunulacak raporları hazırlayacak.
Vekiller Hakkında Toplam 18 DosyaÖzgür Özel’in yanı sıra 11 milletvekili hakkında toplam 18 dokunulmazlık dosyası hazırlandı. Sürecin TBMM gündemine taşınmasıyla birlikte, dokunulmazlıkların kaldırılması için yasal süreç başlayacak.