Narin Güran Cinayeti: Babası Arif Güran’ın İfadesi Ortaya Çıktı
Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında ifadesi alınan Arif Güran, olay günü sabah saatlerinde köyden ayrılarak Batman’a davetiye dağıtmaya gittiğini belirtti. Baba Güran, akşam saatlerinde Narin’in kaybolduğunu öğrendikten sonra köye döndüğünü ve arama çalışmalarına katıldığını söyledi. Ancak yapılan aramalardan sonuç alınamamış ve olay sabah saatlerine kadar çözülememişti.
Salim Güran ile Alacak Verecek MeseleleriSavcılığın, “Salim ile aranızda bir husumet var mı?” sorusuna baba Güran, herhangi bir kişisel sorunları olmadığını ve aralarındaki alacak verecek meselelerini çözdüklerini ifade etti. Güran, “Kardeşimle olan borcumuzu hallettik, bu konuda bir sorunumuz yok” dedi.
DNA Örneği ve Salim Güran İddialarıSavcılık, Narin’in DNA’sının Salim Güran’ın kullandığı araçta bulunduğunu belirtti. Baba Arif Güran, bu durum karşısında şaşkınlığını dile getirerek, “Biz Salim’in aracını hiç kullanmıyoruz. Narin ve kardeşi yalnızca bir kez o araca bindiler, onun dışında bu araca binmedik” şeklinde ifade verdi. Suçlu kim olursa olsun cezasını çekmesini isteyen baba, "İster kardeşim, isterse başka biri olsun, suçu işleyen cezalandırılmalıdır" dedi.
Nevzat Bahtiyar İfadesiSavcılık ayrıca, Nevzat Bahtiyar’ın, Narin’in cansız bedenini kendisine Salim Güran’ın teslim ettiğini belirttiği ifadesini baba Güran’a sordu. Baba Güran, Nevzat ile Salim’in yakın arkadaş olduklarını ve aralarından su sızmadığını belirterek, bu konuda başka bir bilgisi olmadığını ifade etti.
Aldatma İddialarına YanıtSavcılığın, eşiyle ilgili sorulara da yanıt veren Arif Güran, eşine güvendiğini belirtti ve Salim ile arasında bir şey olmasının mümkün olmadığını söyledi. “Eşime güveniyorum, böyle bir şeyin olması imkansız” dedi.
Adalet TalebiBaba Arif Güran, ifadesinin sonunda kızı Narin’e bunu yapanın kim olursa olsun cezalandırılmasını istediğini belirtti. “Kim yapmışsa, ister kardeşim olsun, isterse başka biri, cezasını bulsun” diyerek adalet talebini yineledi.