İzmir Büyükşehir’den Ödemiş’e dev altyapı hamlesi
Ödemiş’te 200 milyon liralık altyapı yatırımı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde yüzde 60 seviyesine ulaştı. İZSU’nun yağmur suyu ve içme suyu hatlarını yenileyen projeleri, 2026 yılının ilk aylarında tamamlanarak ilçenin taşkın sorunlarına kalıcı çözüm getirecek.
Taşkın riski sona erecek, temiz içme suyu sağlanacak
İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar; Emmioğlu, Umurbey ve Cumhuriyet mahallelerinde yağmur suyu hattı imalatını kapsıyor. Proje tamamlandığında su taşkınları önlenecek, eskiyen içme suyu hatları yenilenerek ilçe merkezi kesintisiz ve temiz içme suyuna kavuşacak.
Yatırımın yüzde 60’ı tamamlanmış durumda. Ekipler çalışmalarını hızla sürdürürken, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan bölgede incelemelerde bulunarak teknik ekipten bilgi aldı.
“İlçenin altyapı sorununa köklü çözüm getiriyoruz”İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, projenin ilçeye uzun vadeli fayda sağlayacağını belirterek şunları söyledi:
“İZSU olarak Ödemiş’in altyapı sorunlarını kökten çözüyoruz. Kanalizasyonla birleşik çalışan yağmur suyu hatlarını ayırarak taşkın riskini ortadan kaldırıyoruz. Aynı zamanda ekonomik ömrünü tamamlayan içme suyu hatlarını yüksek basınca dayanıklı borularla yeniliyoruz. Şu ana kadar 2 bin 600 metre yağmur suyu hattı, 3 bin 900 metre isale hattı ve 500 metre atık su hattı döşendi.”
“İlçemizin kaderi değişiyor”Ödemiş Belediye Başkanı Mustafa Turan ise altyapı yatırımlarının ilçenin geleceğini şekillendirdiğini ifade etti:
“İzmir Büyükşehir Belediyemizle yürüttüğümüz bu projeler, Ödemiş için tarihi bir adım. Yıllardır yaşadığımız su taşkınları sona erecek. Hemşerilerimiz daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuşacak. Altyapıda çağ atlayan bir Ödemiş hedefliyoruz.”
Eş zamanlı iki büyük projeYatırım kapsamında toplam 4 bin 850 metre yeni yağmur suyu hattı döşenecek. Buna ek olarak 420 metre sıra ızgara ve 485 adet tekli ızgara kurulacak. 8 bin 600 metrelik yeni isale hattı sayesinde patlak ve kaçakların önüne geçilerek su kesintileri büyük ölçüde azalacak.