İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri sağlığı koruyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, çevre ve halk sağlığını korumak için yoğun çaba gösteren vektörle mücadele ekiplerini ziyaret etti. Başkan Tugay, ekiplere teşekkür ederek İzmir’in emanet edildiği değerli emekçilerin çalışmalarına dikkat çekti.
İzmir’in halk sağlığı sahadaki emekle korunuyorİzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektör Mücadele Birimi çalışanları, sivrisinek ve haşerelerle mücadelede gece gündüz sahada görev yapıyor. Başkan Tugay, meclis salonundaki buluşmada ekiplere teşekkür ederek, “Sizler bu şehre, insanlara ve tüm canlılara sahip çıkan emekçilersiniz. İzmir size emanet” dedi.
Ekiplerin çalışmaları ve yaşanan zorluklarBaşkan Tugay, son iki yılda önemli çalışmalar yapıldığını ancak bazı sorunların devam ettiğini belirtti. “Yağmur rejimine bağlı dönemlerde sivrisinek şikâyetlerinde artış oluyor. Geçen yıl ciddi bir karasinek problemi yaşandı. Bunların nedenlerini bulmamız gerekiyor” dedi.
İzmir’e sahip çıkmakBelediye çalışanlarının şehre ve vatandaşlara doğrudan hizmet ettiğini vurgulayan Tugay, “Kamuda çalışmak sadece bir iş yapmak değildir. Aynı zamanda ülkemize, insanlarımıza, şehrimize sahip çıkmak demektir. Şehir size emanet” diye konuştu.
Çalışanlara değer ve destekEkonomik sıkıntılara rağmen çalışanlara destek olacağını ifade eden Tugay, “Hepiniz benim için çok kıymetlisiniz. Belediyenin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulup sizler için daha fazla şey yapmayı istiyorum” dedi.
Kurum için güç ve iş disipliniYeni sivrisinek türlerinin ortaya çıktığına dikkat çeken Tugay, çalışanların kendilerini geliştirmesi gerektiğini belirtti. “Sizlerin varlığı kurumumuz için büyük güç. Hepimiz bize verilen işi iyi yapmalıyız. Amacımız bu şehri daha iyi hale getirmek” dedi.
İzmir için 7 gün 24 saatBaşkan Tugay, haftanın her günü ve tatillerde dahil İzmir için çalıştığını vurguladı: “Sizler bana emanetsiniz, şehir size emanet. Bu şehre hizmet etmekten gurur duyuyorum.” Konuşmaların ardından Vektör Mücadele Birimi’ne eğitim verildi.