Germencik İncir Festivali’nde SMA Hastalarına Destek Çağrısı
Germencik’te 22 Eylül’de başlayan 21. İncir Festivali, çeşitli etkinliklerle devam ederken, Belediye Başkanı Burak Zencirci SMA hastası çocuklar için kurulan stantları ziyaret ederek destek çağrısında bulundu. Başkan Zencirci, minik Esra’nın sulu boya resmini satın alarak bağışta bulundu.
Festival Alanında Özel ZiyaretlerBaşkan Zencirci, eşi Saliha Zencirci ve çocukları Özgür ile Piraye ile birlikte fuar alanındaki stantları gezdi. Ziyarette SMA hastası Esra Alkan ve Teoman Çiftçi’nin aileleri ve gönüllüleri tarafından açılan stantlar özel olarak ziyaret edildi. Başkan Zencirci, vatandaşlardan destek talebinde bulunarak festivalin sosyal sorumluluk yönüne dikkat çekti.
Minik Esra’dan Anlamlı JestFestival alanında Başkan Zencirci’ye SMA hastası minik Esra Alkan, kendisi için hazırladığı sulu boya resmini sundu. Başkan Zencirci, resmi satın alarak bağışta bulundu ve çocuklara umut olmaya devam edeceklerini vurguladı.
Destek ÇağrısıBaşkan Zencirci, stantları ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “21. Germencik İncir Festivalimizde SMA hastası çocuklarımız için kurulan stantlar bizim için en özel noktalar. Tüm vatandaşlarımızın bu stantlara uğramaları ve desteklerini göstermeleri bir insanlık görevidir. Miniklerimizin kısa sürede sağlıklarına kavuşmaları için umut biziz. Çocuklarımıza umut olalım” dedi.
Festivalin Sosyal BoyutuGermencik İncir Festivali, yerel ekonomiyi ve esnafı desteklemenin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de ön plana çıkarıyor. SMA hastası çocuklar için kurulan stantlar, vatandaşların hem farkındalık oluşturmasını hem de bağış yoluyla destek olmasını sağlıyor.