Filenin Sultanları Tarih Yazmak İçin Tayland’da
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tayland’da 22 Ağustos-7 Eylül tarihlerinde düzenlenecek FIVB Dünya Şampiyonası’nda tarihinde ilk kez madalya kazanmayı hedefliyor. Türkiye, E Grubu’nda Kanada, Bulgaristan ve İspanya ile mücadele edecek ve grup maçlarının ardından son 16 turuna kalmak için ter dökecek.
Milli Takım ve Kadro
Kaptan Eda Erdem Dündar, milli takım kadrosunda 5. kez sahada olacak. Daniele Santarelli yönetimindeki milli takımda Cansu Özbay, Elif Şahin, Melissa Vargas, Ebrar Karakurt, Hande Baladın, Derya Cebecioğlu, İlkin Aydın, Yaprak Erkek, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Sinead Jack-Kısal, Gizem Örge ve Eylül Akarçeşme Yatgın yer alıyor.
Grup Maçları ve Program23 Ağustos Cumartesi: Türkiye – İspanya (TSİ 15.30)
25 Ağustos Pazartesi: Türkiye – Bulgaristan (TSİ 15.30)
27 Ağustos Çarşamba: Türkiye – Kanada (TSİ 12.00)
Organizasyon HakkındaDünya Şampiyonası, 1952’den bu yana düzenleniyor; ilki Sovyetler Birliği’nde yapıldı. Son iki şampiyonluk ise Sırbistan’ın oldu. Son iki organizasyonun MVP’si ise Tijana Boskovic oldu.
Şampiyonaya Genel BakışKatılacak ülkeler 8 gruba ayrıldı ve maçlar Bangkok, Phuket, Chiang Mai ve Nakhon Ratchasima kentlerinde oynanacak.
Türkiye, E Grubu’nda Nakhon Ratchasima kentinde mücadele edecek.
Madalya TarihçesiSovyetler Birliği: 5 Altın, 2 Gümüş, 1 Bronz
Japonya: 3 Altın, 3 Gümüş, 1 Bronz
Sırbistan: 2 Altın