Fatih Tekke’den transfer ve takım yorumu
Trabzonspor teknik direktörü Fatih Tekke, Kocaelispor karşısında alınan 2-1’lik galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında transfer ve takım planlarını değerlendirdi. Tekke, devre arası nokta transferlerin zorluklarına dikkat çekti.
Galibiyetin ardından Tekke’den açıklamaTekke, Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında alınan galibiyetin kendileri için önemli olduğunu belirtti. Soğuk havaya rağmen stadyuma gelen taraftarlarına teşekkür eden Tekke, maçın ilk yarısında olumlu oyunların öne çıktığını, ikinci yarının ise ikili mücadelelerle geçtiğini söyledi.
Muçi’nin golüne dikkat çektiTekke, Kocaelispor’un Türkiye’nin en zor deplasmanlarından biri olduğunu vurgulayarak, “Hiç beklemediğimiz bir anda Muçi’nin golüyle 2-1 galip geldik. Maç berabere bitebilirdi, hatta bazı anlarda Kocaeli lehine gibi görünüyordu. Genel hatlarıyla istek ve arzu vardı, herkes elinden geleni yaptı. İkinci yarıya galip başlamak bizim için çok değerliydi” dedi.
Transfer planları ve genç oyuncularBir gazetecinin transfer sorusu üzerine Tekke, oyuncuların konumlamalarını doğru şekilde sahaya yerleştirdiklerini ancak bunun tekrara ihtiyacı olduğunu belirtti.
“Oyuncularımı tebrik ederim ama oyun olarak beklediğim seviyenin altında kaldık. Basit top kayıplarını azaltmamız lazım. Transfer konusunda başkan, yönetim, scout ekibi ve bizler 10-11 aydır oyuncuları izliyoruz. Trabzonspor’un yapısına ve mali durumuna uygun en faydalı oyuncuları seçmeye çalışıyoruz. Bu bazen nokta transferle mümkün oluyor, bazen olmuyor” ifadelerini kullandı.
Tekke, genç oyuncuların takım için değerini vurguladı:
“Bugün içerideki genç oyuncuların piyasa değeri 100 milyonu aşmıştır. Ligde 1 ve 4 arasında konumlanırsak bu gençlerle gayet iyi durumdayız.”
Tekke, devre arasında transferin zorluklarına dikkat çekti:
“Direkt oynayacak oyuncular lazım ama maliyetler yüksek. Örneğin bir oyuncu yıllık 4-5 milyon avro istiyor. Bonservis konusunu söylemiyorum bile. Başkanla her gün konuşuyoruz. Bunlar kolay değil, bu yüzden nokta transfer stratejisi uyguluyoruz.”