Esma Bebek’in Hayali Pınarbaşı’nda Gerçek Oluyor

Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cezmi Çulhaoğlu öncülüğünde başlatılan “Esma’nın Hayali, Bizim Vicdanımızdır” kampanyası sayesinde SMA TİP-1 hastası Esma Bebek, gen tedavisi için Dubai’ye gidiyor. Kampanya, ilçe esnafı ve halkının yoğun desteğiyle büyüdü.

Kampanya İlçede ve Ülke Genelinde Destek Buldu

Gen tedavisi için başlatılan kampanya, Pınarbaşı esnafı ve halkının katkılarıyla hızla yayıldı. Çulhaoğlu’nun bağış geceleri ve medya çalışmaları, İzmir’in dört bir yanından destek gelmesini sağladı.

SMA TİP-1 Hakkında Bilgilendirme

Çulhaoğlu, SMA TİP-1 hastalığının bebeklerin oturma, beslenme, yutma ve nefes alma yetilerini etkilediğini, kasların zayıflaması ve solunum yolu enfeksiyonlarına yol açtığını belirtti. “Biz kızımızı yalnız bırakmadık. Bir yıllık çabalarımızla amacımıza ulaştık” dedi.

Esma Bebek’in Hayali Gerçekleşiyor

Valilik izniyle toplanan bağışlar sayesinde Esma Bebek gen tedavisi için Dubai’ye gidecek. Çulhaoğlu, “Pınarbaşı esnafı ve halkı başta olmak üzere, İzmir ve ülke genelinden destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.