Eski İHD İzmir Eş Başkanı Ali Aydın öldürüldü
Ali Aydın öldürüldü. Eski İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şube Eş Başkanı ve avukat olan Ali Aydın, İzmir’in Çiğli ilçesinde dağlık alanda ölü bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.
Çiğli’de dağlık alanda bulunduİzmir’in Çiğli ilçesi Evka-2 bölgesindeki dağlık alanda hareketsiz yatan bir kişiyi gören vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Yapılan ilk incelemede, yerde bulunan kişinin İnsan Hakları Derneği’nin eski İzmir Şube Eş Başkanı avukat Ali Aydın (69) olduğu belirlendi. Aydın’ın darbedildiği ve olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi.
Cenaze Adli Tıp’a kaldırıldıAli Aydın’ın cansız bedeni, olay yerinde yapılan incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Şüpheli gözaltına alındıCinayetin aydınlatılması için çalışma başlatan polis ekipleri, olayla bağlantısı olduğu değerlendirilen M.D.E. (30) isimli şüpheliyi gözaltına aldı.
“Uyuşturucu etkisi altındaydım” ifadesiŞüpheli M.D.E.’nin emniyette verdiği ilk ifadede, uyuşturucu ve uyarıcı madde etkisi altında olduğunu ve Ali Aydın’ı bu sırada öldürdüğünü itiraf ettiği öğrenildi. Aydın’ın olay sırasında dağlık alanda yürüyüş yaptığı belirtildi.
Soruşturma sürüyorOlayla ilgili soruşturma İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çok yönlü olarak sürdürülüyor.