Edremit’te Dünya İkincisi Öğrencilere Belediye Desteği
Edremit Belediyesi, 17. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda RC Sabit Kanat Uçak kategorisinde dünya ikinciliği elde eden Edremit İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ödüllendirdi. Öğrencilere teknoloji desteği verildi.
Başarıya Belediye DesteğiEdremit İmam Hatip Lisesi öğrencileri Nilsu Kars, Zeynep Reyya Girgin ve Fatma Zehra Girgin, Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda RC Sabit Kanat Uçak kategorisinde dünya ikinciliği kazandı. Başarıları, Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen törenle kutlandı.
Ödül ve Teknoloji DesteğiTörende Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, öğrencilere optik diyot lazer kesim makinesi ve üç boyutlu yazıcı hediye etti. Törene Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Esmen, Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Cebeci, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Başkan Ertaş’tan Kutlama MesajıBaşkan Ertaş, öğrencilere başarılarından dolayı tebriklerini ileterek, “Gençlerimizin bilim, teknoloji ve üretim alanlarında elde ettikleri başarılar bizlere umut veriyor. Edremit Belediyesi olarak eğitim ve öğretime her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz” dedi.
Ertaş, ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde öğrencilerin yarışmalara daha iyi hazırlanabilmesi için teknolojik imkânların sunulacağını belirtti.