Dursun Özbek 2026'da Galatasaray başkanlığı için yeniden aday

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübe kazandırdığı projeleri tamamlamak ve mali yapıyı kalıcı olarak düzene sokmak amacıyla 2026 yılında yapılacak başkanlık seçimlerinde yeniden aday olma kararı aldı.

Özbek’in Amaçları

Özbek, görev süresi dolduktan sonra yeniden aday olmayı planlamamıştı. Ancak kulüp içinde başlattığı projelerin son aşamaya gelmesi nedeniyle fikir değiştirdi. Yakın çevresine, "Başladığım işleri bitirmeden bırakmak istemem. Galatasaray’ı borçsuz ve kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturmak istiyorum" dediği öğrenildi.

3 Yılda Tarihi Başarılar

2024 yılında üçüncü kez başkanlık koltuğuna oturan Özbek, son üç sezonda hem saha içinde hem de mali anlamda kulübe istikrarlı bir dönem yaşattı.

Üst üste gelen şampiyonluklar

Avrupa hedefiyle kurulan güçlü kadro

Kemerburgaz Tesisleri gibi önemli projeler

Tüm bu gelişmeler, Özbek’in liderliğinde hayata geçirildi.

Ekip ve Yönetim Planı

Özbek, 2026 seçimlerinde tekrar yarışmaya hazırlanırken mevcut yönetim kadrosunun büyük bölümünü korumayı hedefliyor. Projelere hakim olan ve tecrübe kazanmış ekibiyle yola devam etmeyi planlıyor.

Rekor Oy ve Üye Desteği

2024 seçimlerinde 3 bin 343 oy alarak Galatasaray tarihinin en fazla oy alan başkanı unvanını kazanan Özbek, üyelerden gördüğü yüksek teveccüh sayesinde yeniden adaylık kararını resmileştirmeye hazırlanıyor.