Dünyaca ünlü futbolcu ve sevgilisi Maya Jama adeta linç edildi: Paylaşımı apar topar sildi
Manchester City’nin Portekizli futbolcusu Ruben Dias, sevgilisi Maya Jama ile birlikte milli maç arasında İspanya’ya yaptığı seyahatte boğa güreşi paylaşımıyla sosyal medyada tepki topladı. Paylaşım kısa sürede silindi, Jama ise olaya onay vermediğini belirtti.
Boğa güreşi paylaşımı sosyal medyayı karıştırdı
Ruben Dias, İspanya’da katıldığı boğa güreşi etkinliğine ilişkin videoyu sosyal medyada paylaştı. Paylaşım, özellikle hayvan hakları savunucularından yoğun eleştiri aldı. İngiliz basını, gelen tepkileri haberleştirirken, bazı takipçilerin Jama ve Dias’ı hedef alan yorumlar yaptığını aktardı.
Maya Jama olaya onay vermediÜnlü sunucu Maya Jama, boğa güreşini desteklemediğini belirterek eleştirilerin kendisine yönelik haksız olduğunu vurguladı. Dias ise gelen tepkiler sonrası videoyu hesabından kaldırdı.
Portekiz’de geçmişte de trajik bir olay yaşanmıştıPortekiz’de düzenlenen boğa güreşlerinde, ağustos ayında 22 yaşındaki genç boğa güreşçisi Manuel Maria Trindade, Lizbon’daki ilk müsabakasında boğanın boynuzlarından fırlayarak duvara çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Sosyal medya kullanıcılarının Ruben Dias’a hatırlattığı bu olay, eleştirilerin dozunu artırdı.