DERVİŞOĞLU, ATATÜRK İÇİN OKUTULAN MEVLİD-İ ŞERİF'E KATILDI
İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yılı dolayısıyla Hacı Bayram-ı Velî Camii’nde düzenlenen Mevlid-i Şerif’e katıldı ve Atatürk’ün camilerde de anılmasını talep etti.
Dervişoğlu’ndan Atatürk VurgusuDervişoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Atatürk’e hakaret edenlere yönelik açıklamasına dikkat çekti:
“Bu açıklama bizim açımızdan son derece kıymetlidir. Ayrıca Cumhuriyet Bayramları ve 10 Kasım arifesinde Cuma hutbelerinde Mustafa Kemal’in isminden bahsedilmemesi gibi bir garabetle karşı karşıyayız.”
Camilerde Atatürk’e Değer VerilmeliDervişoğlu, bu tavrın Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ciddiye alınması gerektiğini belirterek, özel günlerde Atatürk’e duyulan saygının camilerde de ifade edilmesini talep etti:
“Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu tavrının Diyanet tarafından önemsenmesini ve böyle günlerde Cuma hutbelerinde Mustafa Kemal Atatürk’e duyulan değerin ifade edilmesini hassaten ifade ediyorum.”
10 Kasım MesajıDervişoğlu’nun açıklamaları, 10 Kasım öncesinde Atatürk’ün hatırasına yönelik toplumsal duyarlılığın altını çizdi ve dini alanlarda da saygının sürdürülmesi çağrısında bulundu.