Çeşme’de çocuklar haklarını sahipleniyor
Çeşme Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde 1. Çocuk Hakları Çalıştayı’nı Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Çocuklar etkinlikte haklarını kendi sözleriyle ifade etti, resim ve dövizlerle farkındalık yarattı.
Çocuklar Belediye Meclisi’nde Söz Aldı
Çalıştay, Çocuk Hakları Resim Atölyesi ile başladı. Çocuklar eşitlik, oyun hakkı, barınma, ifade özgürlüğü ve sağlık gibi temel haklarını resimler ve dövizlerle anlattı. Açılış konuşmasını yapan Eliz Aker, “Tüm çocuklar sevgiyle büyümek, güven içinde yaşamak, eğitim görmek, oyun oynamak ve mutlu bir geleceğe sahip olmak ister” dedi.
Başkan Denizli’den Mesaj: “Çocukların sesi bu mecliste duyulacak”
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, çocukların haklarını bilmelerinin ve savunmalarının önemine dikkat çekti. Denizli, “Hiçbir çocuk görünüşü, cinsiyeti veya kökeni nedeniyle ayrımcılığa uğramamalıdır. Her çocuk oyun oynama, eğitim alma ve güvenli bir ortamda yaşama hakkına sahiptir” dedi.
Çocukların Hakları Kendi Cümleleriyle AnlatıldıProgramda çocuklar, yaşama, barınma, sağlık, oyun, dinlenme, eşitlik ve ifade özgürlüğü haklarını sırayla paylaştı. “Her çocuk aynı ışıkta parlar” cümlesi salonda alkışlarla karşılandı. Etkinlik hatıra ağacı boyama ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Başkan Denizli: Daha Özgür ve Güvenli Bir ÇeşmeEtkinlik sonrası sosyal medya paylaşımında Başkan Denizli, “Çocuklarımızın özgürce konuşabildiği, oyun oynayabildiği ve güvende büyüdüğü bir Çeşme için var gücümüzle çalışıyoruz. İyi ki varsınız güzel çocuklar” dedi.
Çeşme Belediyesi’nden Çocuklara Söz Hakkı GarantisiBelediye, çocukların karar alma süreçlerine dahil edildiği güvenli ve eşit bir kent inşa etmeye devam edeceklerini belirtti. Çocuk Hakları Çalıştayı’nın önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımla sürdürülmesi planlanıyor.