Çeşme, İzmir’de Kültür Yolu Festivali’nin parlayan yıldızı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği Kültür Yolu Festivali’nin Çeşme ayağı, 1 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirilen gastronomi etkinliğiyle renkli görüntülere sahne oldu. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, merkez dışındaki etkinliklerin en dolu geçtiği ilçenin Çeşme olduğunu açıkladı.

 

Gastronomi Etkinliği Yoğun İlgi Gördü

Çeşme Kalesi önünde düzenlenen etkinlikte Gastronomi Eğitmeni Aziz Yoldaş, deniz mahsullü makarna, antik dönem kabak yemeği ve Çalkama gibi yöresel lezzetleri uygulamalı olarak tanıttı. Hazırlanan yemekler, Ilıca Otel’in özel atıştırmalıkları ve Reyhan Şerbeti eşliğinde konuklara ikram edildi.

Çeşme’de Festival İlk Kez Düzenlendi

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Sadık Doğruer, Çeşme’nin bu yıl ilk kez Kültür Yolu Festivali’ne dahil olduğunu belirterek festivalin 25 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında sergiler, atölyeler ve söyleşilerle dolu dolu geçtiğini söyledi.

Sergiler ve Atölyeler Sanatseverlerle Buluştu

‘Çeşme’den Esintiler’ karma resim sergisi: Radisson Blu Oteli

‘Bizans’tan Osmanlı’ya Anadolu’ya İz Bırakan Kadınlar’: Aya Haralambos Kilisesi

‘Çeşme’nin Su Altı Güzellikleri’ ve ‘Gemi Tasvirleri’: Çeşme Kalesi

‘Çeşme’nin Tarihi Yapıları’ ve ‘Çeşme’nin Çeşmeleri’: Kent Belleği Müzesi

Festivalin Son Günü Etkinlikleri

Festival, Çeşme Kalesi’nde ÇEŞKA tarafından gerçekleştirilecek "Gelenekten Geleceğe Ebru Atölyesi", Alaçatı Meydanı’nda "Sokak Tiyatrosu ve Performans Şenliği" ve "Çocuklar İçin Masal ve Kukla Şenliği" ile sona erecek.