Buca’da Hayvan Hakları Ekipleri Sahipsiz Atları Kurtardı

İzmir’in Buca ilçesinde kötü koşullarda terk edilen üç at, yapılan operasyonla Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ne nakledildi. Atlar, veteriner ekipler tarafından bakım ve tedavi altına alındı.

 

Kötü Koşullarda Bulunan Atlar

Buca’daki bazı haralarda aç ve susuz bırakıldığı tespit edilen atlar, sosyal medyada yayılan görüntüler sonrası büyük tepki topladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Buca Belediyesi ve HAYDİ ekipleriyle bölgeyi denetleyerek üç bakımsız atı tespit etti. Yapılan incelemede atların çipsiz ve sahipsiz olduğu belirlendi.

Nakil ve Bakım Süreci

Sahipsiz atlar, canlı hayvan nakil araçlarıyla Pako Sokak Hayvanları Sosyal Yaşam Kampüsü’ndeki Yükten Düşmüş Binek Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ne taşındı. İki erkek ve bir dişi atın bakım ve tedavisi uzman veteriner hekimler eşliğinde başlatıldı.

Atlar Artık Güvende

Pako Sokak Hayvanları Kampüsü Sorumlu Veteriner Hekimi Beliz Demir Görgün, “Atlarımız burada deneyimli ekiplerimizle birlikte. Gerekli muayeneleri ve tedavi sürecini başlattık. Artık sağlıklı ve güvenli bir ortamda hayatlarını sürdürecekler” dedi. Kampüste bakım altında bulunan at sayısı yeni gelen üç at ile birlikte 7’ye, eşek sayısı ise 10’a yükseldi.

TJK’dan Açıklama

Türkiye Jokey Kulübü yetkilileri, görüntülerin İzmir Hipodromu’nda çekilmediğini ve söz konusu atların yarış atı olmadığını açıkladı. Kulüp, hipodrom tesislerinde tüm safkanların iyi koşullarda bakıldığını ve sevgi ile yetiştirildiğini belirtti.