Boğaç Soydemir ve Enes Akgündüz Serbest Bırakıldı

“Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçlamasıyla tutuklanan sosyal medya programı sunucusu Boğaç Soydemir ve programa katılan Enes Akgündüz, İstanbul Adliyesi’nde görülen duruşmada tahliye edildi. Mahkeme, sanıklara verilen hapis cezasının açıklanmasını erteledi.

 

Soruşturma ve Tutuklama Süreci

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, “Soğuk Savaş” adlı sosyal medya programında paylaşılan videolar nedeniyle Boğaç Soydemir ve Enes Akgündüz hakkında resen soruşturma başlattı. Video içeriğinde, “İçki tüm kötülüklerin anasıdır.” hadisi üzerinden halkı tahrik edici ifadeler yer aldığı iddia edildi.

23 Eylül’de tutuklanan ikili, “Basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan yargılandı. İlk duruşmada savcılık, 4,5 yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Sanıkların Savunmaları

Boğaç Soydemir, mahkemede yaptığı savunmada, olaydan sonra özür mesajı paylaştığını ve videoyu yayından kaldırdığını belirtti. Soydemir, “Bahsi geçen sözün bir hadis olduğunu bilmiyordum. Öncesinde ve sonrasında planlı veya kasıtlı bir hareket yoktur. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum.” dedi.

Enes Akgündüz ise, “Ben Müslümanım, böyle dinimizle alay edecek bir şeyi yapacak birisi değilim. Program gereği dinlemek zorunda kaldım, soruyu anlamadım. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum.” şeklinde konuştu.

Mahkeme Kararı

Mahkeme, Boğaç Soydemir ve Enes Akgündüz’e 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ancak hükmün açıklanmasını geri bıraktı ve her iki sanığın tahliyesine karar verildi.