Beştepe’de Yılın İlk Kabine Toplantısı Başlıyor

Yeni yılın ilk kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yarın Beştepe’de gerçekleştirilecek. Toplantıda ABD’nin Venezuela operasyonu, Rusya-Ukrayna savaşı, Gazze’deki son durum ve ekonomi gündemi ele alınacak.

Toplantının Gündemi Venezuela Operasyonu ve Uluslararası Gelişmeler

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde, ABD’nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro’ya yönelik operasyonu ve olası etkileri değerlendirilecek. Erdoğan, cuma günü yaptığı açıklamada ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğini belirtmişti.

Ayrıca toplantıda Rusya-Ukrayna savaşı ile Gazze’deki son gelişmeler de masaya yatırılacak.

Terörle Mücadele ve Suriye Gündemi

Kabinede terörsüz Türkiye süreci ve Suriye’deki son durum değerlendirilecek. SDG’nin merkezi hükümete entegrasyonunu öngören 10 Mart mutabakatına ilişkin güncel durum da toplantının gündem maddeleri arasında yer alacak.

Ekonomi ve Yeni Yıl Hedefleri

Yeni yılın ilk kabine toplantısında ekonomi gündemi de konuşulacak. Toplantıda yeni yıl hedefleri, enflasyonla mücadele programı ve piyasalardaki güncel gelişmelerin ele alınması bekleniyor.