Aliağa Belediyesi’nden Kültür ve Eğitim Atağı
Aliağa Belediyesi, eğitime ve kültüre verdiği önemi göstererek kentte modern bir kütüphane kazandırdı. Aziz Sancar Kütüphanesi, Aliağa Spor ve Yaşam Merkezi’nde hizmete açıldı ve 3 bin kitapla öğrenciler ve vatandaşları bekliyor.
Modern Eğitim ve Kültür Merkezi
Aziz Sancar Kütüphanesi, 180 metrekarelik alanda aynı anda 70 kişiye hizmet verebiliyor. Kitap Kafe konseptiyle tasarlanan kütüphanede öğrenciler, ders çalışırken ücretsiz kahve ikramından da faydalanabiliyor. Kütüphane sabah 09.00’dan akşam 21.00’e kadar açık olacak.
Açılış TöreniKütüphanenin açılışına Aliağa Kaymakamı Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Ali Güler, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı. Başkan Acar, “Kütüphanemizi çocuklarımız ve gençlerimiz için kafe-kütüphane konseptiyle hazırladık. Diliyorum ki Aziz Sancar gibi değerli bilim insanlarının yetişmesine katkı sağlar” dedi.
Aziz Sancar’dan İlhamProf. Dr. Aziz Sancar, 1946 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra ABD’de Moleküler Biyoloji dalında doktora yaptı ve DNA onarımı üzerine çalışmalar yürüttü. Sancar, Nobel Kimya Ödülü kazanan ilk Türk bilim insanı olarak kütüphaneye ismini verdi.