AK Partili Kırkpınar: Emekçilerin hakkı pazarlık edilemez
İzmir Büyükşehir Belediyesi işçileri arasında aylardır süren hak kayıpları tartışması, iş bırakma kararıyla yeniden gündeme geldi. AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, belediyedeki ödeme gecikmeleri ve uygulamaların çalışanları mağdur ettiğini söyleyerek süreci değerlendirdi.
Kırkpınar: “Ciddiyetsizlik artık gizlenemez”
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, belediye çalışanlarının ücret kesintileri, ikramiye ve gıda kartı gecikmeleri, fazla mesai ücretleri ile eğitim yardımlarının ödenmemesi gibi sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını ifade etti. Kırkpınar, bu uygulamaların çalışanların moralini ve iş barışını ciddi biçimde zedelediğini söyledi.
Milletvekili Kırkpınar, özellikle bazı çalışanların “havuza çekilerek” cezalandırıldığını öne sürerek bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Bu yöntemin çalışanları sindirme amacı taşıdığını belirten Kırkpınar, “Bu yaklaşım İzmir’in emekçisine yapılmış büyük bir saygısızlıktır” dedi.
“İşçilerin talepleri pazarlık konusu yapılamaz”Bugün belediye ile sendika arasında yapılacak görüşmenin kritik önem taşıdığını vurgulayan Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesi işçilerinin taleplerinin meşru olduğunu belirtti. Kırkpınar, belediye yönetiminin sorumluluk alması gerektiğini söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:
“Büyükşehir yönetimi artık bahaneleri bir kenara bırakmalı; tüm alacakları acilen ödemeli ve havuza çekme gibi baskı uygulamalarına son vermelidir. İşçiler alın terinin karşılığını isterken suçlanamaz.”
“Çözüm baskı değil, hakların teslimidir”Kırkpınar, kentte hizmetlerin aksamaması için çözümün çalışanların haklarını teslim etmekten geçtiğini belirtti. İzmir halkının mağdur edilmemesi gerektiğini söyleyen Kırkpınar, yönetimin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.