AK Parti’den Esenyurt’ta Hizmet ve Birlik Sözü
AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları buluşmasında konuştu. Özdemir, “Esenyurt’ta ben yok, biz varız” diyerek birlik ve dayanışma mesajı verdi. Programa İlçe Başkanı Togay Çoban ve çok sayıda İstanbul milletvekili katıldı.
STK’ların Önemi ve Tecrübe PaylaşımıProgramda konuşan İl Başkanı Özdemir, sivil toplumun siyasetteki önemine dikkat çekti.
“19 yıllık siyasi hayatımda her zaman sivil toplum kuruluşlarını siyasetin merkezinde konumlandırdım.”
Belediye başkanlığı döneminde ilçedeki binin üzerinde dernek ve vakfı tek çatı altında buluşturan Sivil Toplum Kuruluşları İletişim Merkezi’ni hatırlatan Özdemir, STK’ların kültürel aktarımın yanı sıra yardımlaşma ve toplumsal dayanışmayı sağladığını belirtti. 6 Şubat depremlerinde Adıyaman’da bir milyon kişiye sıcak yemek ulaştırılmasının sivil toplumun gücüyle mümkün olduğunu vurguladı.
İstanbul’un Her Noktasında Aktif TeşkilatÖzdemir, İstanbul genelinde teşkilatın her ilçede aktif olduğunu belirterek, Esenyurt’ta da adım adım çalışmaların süreceğini söyledi:
“Sivil toplumun olduğu her yerde biz de varız. İstanbul’un her ilçesinde ayak izimiz var, bundan sonra da Esenyurt’la birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”
Birlik ve Kardeşlik MesajıEsenyurt’un Türkiye mozaiğini yansıttığını ifade eden Özdemir, konuşmasında farklı partilere mensup katılımcılara işaret ederek birlik mesajı verdi:
“Bu salonda AK Partilisiyle, MHP’lisiyle, CHP’lisiyle, DEM Partilisiyle, İYİ Partilisiyle birlikteyiz. Çünkü biz biliyoruz ki; ülke demek millet demektir. Esenyurt’ta ben yok, biz varız.”
Türkiye ve Mazlum Coğrafyalar İçin LiderlikCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye ve mazlum coğrafyaların umudu olduğunu vurgulayan Özdemir:
“Balkanlardan Suriye’ye, Karabağ’dan Gazze’ye kadar mazlumların sesi Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bizler de bu çizgide, birliğimizi büyüterek yol yürüyeceğiz.”
Terörle Mücadelede Gelinen NoktaTürkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’daki güvenlik ve huzur durumuna dikkat çeken Özdemir:
“Bugün Hakkari’nin dağlarında roket değil, tenis kortlarında raket sesleri duyuluyor. Diyarbakır’da artık barut kokusu değil, fotoğraf çektirme sıraları var. Analar ağlamasın, evlatlar toprağa düşmesin istiyoruz.”
İstanbul ve Esenyurt HedefleriKonuşmasını İstanbul ve Esenyurt için hedeflerini anlatarak tamamlayan Özdemir:
“Biz kısır politik tartışmalara girmeden hedeflerimizi büyüteceğiz. İstanbul’u hizmetsizlikten kurtarıp yeniden hizmet belediyeciliğiyle buluşturacağız. Esenyurt’la birlikte 2029’da çok daha güçlü bir geleceğe yürüyeceğiz.”