Adıyaman adliyesinde silah operasyonu gerçekleşti
Adıyaman’da, bir kişinin öldüğü ve iki kişinin yaralandığı silahlı kavga davası sırasında, hayatını kaybeden M.U.’nun yakınlarının bulunduğu araç adliye önünde polis tarafından durduruldu. Araçta ruhsatsız tabanca ve mermiler ele geçirildi, 3 kişi gözaltına alındı.
Silahlı kavga sonrası ölüm
13 Nisan 2025 tarihinde Kahta ilçesinin Esendere Köyü’nde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada M.U. (46), M.U. (12) ve C.K. yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralıları hastaneye kaldırdı. Tedavi altına alınan M.U., tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Adliye önünde güvenlik önlemiAdıyaman Adliyesi’nde davanın görülmesi sırasında İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş ve Koruma Şube ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Bu kapsamda polis, M.U.’nun yakınlarını taşıyan aracı fark etti ve durdurdu.
Silah ve mermiler ele geçirildiAraçta yapılan aramada 3 adet ruhsatsız tabanca ve 49 adet mermi bulundu. Polis, silah ve mermilere el koyarken araçta bulunan M.U., N.A. ve İ.U. isimli kişiler gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edildi.
Soruşturma başlatıldıOlayla ilgili Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Polis, güvenlik önlemlerinin devam ettiğini duyurdu.