2. Teos Çocuk KültürEkoloji Festivali Sığacık’ta Başlıyor

Sanat ve bilim odaklı atölyeleriyle 2. Teos Çocuk KültürEkoloji Festivali, 15 Kasım Cumartesi günü Sığacık Hakuna Studio’da düzenleniyor. Festival, çocuklara ücretsiz katılım imkânı sunuyor.

Festivalin Amacı ve Ortakları

Kültürel ve Ekolojik Hayatı Koruma Derneği (KültürEkoloji) ile Hakuna Studio Sığacık iş birliğinde, Seferihisar Belediyesi katkılarıyla düzenlenen festival; Sefa Sonçağ Yapım, Takipsan, Goldman Kuyumculuk, Dostlar Lokantası ve Seferihisar Söğüşçüsü destekleriyle gerçekleşiyor.
Etkinlik, Seferihisar’ın kadim “Sanatçılar Şehri” geçmişinden ilham alıyor ve çocukları sanat ile bilimle buluşturmayı hedefliyor.

Ücretsiz Atölyeler ve Etkinlikler

Festival, 5-7 ve 7-11 yaş gruplarına yönelik birçok ücretsiz atölye sunuyor:

Kukla atölyesi

Astronomi atölyesi

Eğlenceli fizik deneyleri

Dans ve ritim atölyesi

Çocuklar oyun yoluyla öğrenirken, üretme ve keşfetme fırsatı bulacak.

Teos: Dionysos’un Çağrısı Belgeseli

Festival programında Teos Antik Kenti’ni merkeze alan “Teos: Dionysos’un Çağrısı” belgeseli yer alıyor.
Yönetmen Mert Ruscuklu ile belgesel üzerine söyleşi de yapılacak. Program, tüm çocuk katılımcılara hitap ediyor.

Geleneksel Çocuk Oyunlarıyla Kapanış

Festivalin kapanışında, çuval ve halat çekme yarışları gibi geleneksel çocuk oyunları gerçekleştirilecek.
Geçtiğimiz yıl da büyük ilgi gören bu bölüm, çocuklara kolektif eğlence ve unutulmaz anılar sunuyor.

Kayıt ve Katılım Bilgisi

Tüm atölye ve etkinlikler ücretsizdir. Katılmak isteyenler, kulturekoloji@gmail.com
 adresine e-posta göndererek kayıt yaptırabilir.